Tekst: Grunde Fredriksen, Founding Partner, Varde Hartmark

16. mars 2020

Har du en plan for din bedrift og ansatte dersom det utenkelige inntreffer?

Fredagskvelden er ikke som andre fredagskvelder for Lillian og Terje.

Koronakrisen ga Lillian en mulighet til å pensjonere seg tre måneder før tiden, men det var ikke slik starten på pensjonistlivet skulle bli.

 

Lillian kikker utover byen hun er så glad i, men som nå ligger så stille og forlatt. Akkurat i det Terje spør henne om de skal gå tidlig til sengs, blir det med ett mørkt.

 

Bakgrunnslyden fra TV’en i stua slukner som et langt sukk på samme måte som de gule lysene fra sentrum ebber ut. Det er bekmørkt ute. Terje famler etter telefonen uten å finne den.

 

Samme formiddag hadde de diskutert hvor sårbart samfunnet var nå under koronaepidemien, og hva som kunne hende når landet sto på hodet for å hjelpe de syke og forhindre at enda flere skulle bli syke. En av tingene de hadde diskutert var jo hvordan det hadde vært for 80.000 ukrainske husstander å være uten strøm i vinterkulden, etter at hackere hadde utført sabotasje mot kraftverk og slått ut titalls transformatorstasjoner.

 

Kunne det være…?

  1. Elektrisiteten i Oslo by er sabotert – folk er uten strøm

  2. Strømmen kommer umiddelbart tilbake

  3. Strømstansen varer i 6 timer

  4. Strømstansen varer i 12 timer …

 

Hva skjer etter én, 6 og 12 måneder dersom de ulike scenarioene finner sted?

 

Noe av det meningsfulle bedriftsledere kan gjøre i disse dager, er å simulere også de usannsynlige scenariene egen bedrift kan bli rammet av, slik at forsvarsverkene som bygges mot virkningene av koronaepidemien blir så sterke som mulig.

 

Gi et vink hvis du ønsker en god rådgiver du ønsker å snakke med. Vi har flere erfarne kriseledere i Varde Hartmark.

Varde Hartmark – Kriseledelse siden 1928

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin