MENY Masters
Employer branding, strategirealisering

Hvordan vekke lidenskapen hos 10 000 medarbeidere ? I en tøff markeds- og konkurransesituasjon hvor lavpriskjedene vinner terreng, er de ansatte MENYs viktigste og sterkeste merkevaredriver. De ansatte måtte trygges i rollen som kundeveiledere, og utvikle sin kunnskap om salg, service og sortiment. MENY utfordret Varde Hartmark til å vekke lidenskapen til 10 000 ansatte, mobilisere laget og skape ekstraordinære resultater.

Digital læringsarena

Meny Masters sikrer helhetlig kompetanseheving hos alle ansatte

LØSNING

Løsningen ble MENY Masters, en digital læringsarena der det “det lille ekstra” settes i system og hvor MENY sikrer en helhetlig tilnærming til kompetanseheving blant sine medarbeidere.

Her får medarbeiderne blant annet skreddersydde treningsløp med bestemte læringsmål som er tilpasset den enkelte medarbeiders fartstid og avdelingstilhørighet. Gamification og simulatortrening oppmuntrer de ansatte til gjennomføring og gjør læringen lystbetont. MENY Masters stimulerer også til å erverve kunnskap utenfor eget fagfelt for å fremme samarbeid på tvers av avdelinger og eierskap til hele butikken.

Se hvordan MENY Masters fungerer i praksis i filmen under:

RESULTAT

97% av medarbeidere i MENY bruker MENY Masters aktivt og løsningen har bidratt til høy grad av egeninitiert læring blant de ansatte. Over 4 millioner ikke-obligatoriske kunnskapsspørsmål er besvart siden lansering og treningsaktiviteten er høyest utenom butikkens åpningstider.

Etter ett års drift, har MENY Masters bidratt til en betydelig reduksjon i svinn blant de mest aktive ferskvareavdelingene. Butikkene som hadde de mest aktive brukerne av MENY Masters opplevde også høyere kundetilfredshet. På lengre sikt forventes det målbare resultatforbedringer i form av økt kundelojalitet, omsetning og fortjeneste.

I 2017 tok Varde Hartmark gull på Den Store Retaildagen for arbeidet med MENY Masters.

I 2018 vant Varde Hartmark NM i Employer Branding for arbeidet med MENY Masters.

Kontakt oss

Hvis du har spørsmål knyttet til caset, eller om du ønsker å diskutere andre ting, kontakt oss.

Marianne Bjarstad

Partner
Tlf: +47 905 40 372
mb@vardehartmark.no